Виробники полуниці змушені опускати ціни

09 травня 2022, 14:48 4729

В Україні продовжують знижуватися ціни на місцеву суницю садову.

Основною причиною ситуації насамперед є стрімке збільшення пропозиції даної ягоди з південних областей країни. Попит при цьому невисокий, повідомляють аналітики EastFruit.

«В результаті, в умовах жорсткої конкуренції садівники змушені були значно знизити ціну на продукцію, що швидко псується. Так, зараз українські виробники пропонують суницю садову до продажу за цінами від 100 до 130 грн/кг ($3,31-4,30/кг), що в середньому на 30% дешевше, ніж тижнем раніше», — констатують експерти.

За словами виробників, знижувати відпускні ціни вони змушені насамперед через збільшення пропозиції даної ягоди на ринку. Також серйозний тиск на ціну чинить зростання постачання імпортної суниці садової виробництва Греції, Туреччини та Іспанії, ціна на яку зазвичай не перевищує 150 грн/кг ($4,96/кг).

«При цьому більшість учасників ринку сходяться на думці, що ціна на цю продукцію може ще сильніше впасти вже наприкінці травня, коли у продаж почне масово надходити суниця садова відкритого ґрунту», — прогнозують експерти.