Європейцям стають менш цікавими постачання сиру в Україну

04 червня 2024, 08:38 950

Реалізація сиру на внутрішньому ринку стає складнішою, але українські сировари продовжують активно його виробляти.

Більшість із них вважає, що наразі сироваріння є кращим варіантом порівняно з виробництвом біржових молокопродуктів, повідомляють аналітики «Інфагро».

«Менеджери з продажів мусять постійно працювати в акціях, щоб позбутися запасів на складах. Акційні знижки бувають досить суттєвими. Такий сир уже стає конкурентним з імпортними аналогами, які, в принципі, також масово продають в акціях. Здається, європейським постачальникам стають менш цікавими постачання сиру в Україну, і вони надалі не будуть поспішати зі збільшенням обсягів», — зазначають фахівці.

На їхню думку, зважаючи на проблему реалізації на внутрішньому ринку та девальвацію гривні, експорт сиру стає для виробників ще актуальнішим. Особливо цікавим він є для експортерів у Казахстан.

«А от випуск напівтвердого та «білого» сиру в травні міг навіть зрости. Водночас багато товару «лягло» на склад, і у червні виробництво такого сиру має суттєво зменшитись», — підсумували експерти.