В Україні запрацював дашборд з експорту органічної продукції

04 квітня 2023, 11:15 1653

Для експортерів запущено зручний дашборд «Експорт української органічної продукції» з ексклюзивними даними про статистику експорту органічної продукції України. Цей інструмент дає можливість оцінити обсяги експорту в розрізі товарних груп, країн, типів транспорту за 2021-2023 роки.

Про це повідомила радниця директора ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Ольга Гвоздьова під час конгресу «Органічна Україна-2023».

«Подано дані за 2021-2023 роки у розрізі місяців та окремих категорій товарів, які були експортовані. Дашборд дає можливість оцінити обсяги експорту сертифікованої органічної продукції Україною у розрізі товарних груп та детальних категорій товарів, країн-імпортерів та країн призначення, типів транспорту»,  зазначила Ольга Гвоздьова.

За її словами, дашборд містить 4 сторінки, на кожній із яких дані презентовано у певному зрізі.

  • На першій сторінці можна переглянути дані у розрізі загальних товарних груп та динаміку в часі. Також можна порівняти загальний експорт органічної продукції України за місяцями або за товарними групами.
  • На другій сторінці подано дані у розрізі детальних категорій товарів. Також тут можна переглянути динаміку змін на лінійній діаграмі.
  • Третя сторінка показує дані у розрізі транспортних каналів: автомобільного, залізничного та морського транспорту. Лінійний графік відображає динаміку в часі, а таблиці надають детальну інформацію, до того ж слугують додатковими фільтрами.
  • Четверта сторінка презентує дані у розрізі країн-імпортерів та країн призначення для товарів. Ця сторінка дає можливість детально заглибитись у потоки товарів та отримати інформацію не тільки у розрізі товарних груп, але й детальних категорій товарів. На сторінці доступні фільтри за часом та країною призначення.

Для довідки: дашборд «Експорт української органічної продукції» розроблений Офісом з розвитку підприємництва та експорту у партнерстві з ТОВ «Органік стандарт» та за підтримки Швейцарії у межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України».