В Україні кліматичну ідеологію впровадять в економічну політику

15 травня 2024, 18:20 952

Всі програми економічного розвитку, які працюють в Україні та будуть працювати й надалі, базуються на кліматичній дружності та можливості будувати орієнтовану на майбутнє економіку.

Про це повідомив заступник міністра економіки України — торговий представник України Тарас Качка під час урочистого відкриття Climate Ambition Accelerator в Україні.

«Україні важливо бути частиною розвинутого світу, який піклується про глобальні та спільні для всіх цілі, й тому ми бачимо нашу економіку як доповнення із залученням до ланцюгів постачання. А однією із головних логік ланцюгів постачання є орієнтація на захист клімату», — зауважив Тарас Качка.

За його словами, плани економічного розвитку програм підтримки і фінансування, які зараз має Україна, орієнтовані на те, щоб в основі економічного розвитку всіх проєктів був захист клімату. 

«Тому нам потрібні ідеї не лише загальноуніверсального характеру, як, наприклад, питання системи торгівлі та квот, але й рушій розвитку самих бізнес-процесів, щоб збільшувати кількість проєктів, які б могли отримувати фінансування і можуть бути вписаними в урядові політики», — вважає Тарас Качка. 

Він додав, що зараз екологічна політика більш сконцентрована в Міністерстві довкілля, але планується приживити кліматичну ідеологію в економічну політику України. Тож Мінекономіки буде нарощувати спроможність в екологічно-кліматичної сфері, адже одним із найголовніших проєктів, який вплине на торгівлю в найближчі роки, буде тема Carbon. При цьому низьковуглецева економіка допоможе українському бізнесу бути конкурентним на світових ринках.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua