USAID АГРО запустить програму розвитку співпраці між переробниками та фермерами

27 травня 2024, 12:45 984

Проєкт USAID АГРО має на меті запустити програму розвитку співпраці між переробними підприємствами і фермерами, які є потенційними постачальниками певної продукції.

Анонсував програму керівник групи з розвитку продуктивності та доступу до ринків Програми USAID з аграрного та сільського розвитку АГРО Владислав Карпенко на конференції «Хлібна індустрія-2024».

«Насамперед це стосується нішевої продукції, нішевих культур, таких як пшениця дурум озима чи яра, спельта, голозерний ячмінь, голозерний овес, просо. Тобто це ті культури, у вирощуванні яких сьогодні фермери сумніваються, але переробні підприємства зацікавлені у їхній закупівлі», — зазначає Владислав Карпенко.

Мета програми — допомогти налагодити співпрацю між переробними підприємствами і фермерами, але тільки за умови контрактного вирощування, тобто коли переробник гарантує, що він закупить цю продукцію, а фермер буде мати гарантований збут вирощеного.

«Програма готова долучитися, співфінансуючи або надаючи фермерам добрива та насіння нішевих культур, технології вирощування і супровід», — розповів Владислав Карпенко.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua