Укрзалізниця загрожує затримувати вагони елеваторам, які не працюють в режимі 24/7

26 грудня 2018, 10:38 2111

«Укрзалізниця» напередодні тривалих зимових свят закликає представників аграрного бізнесу здійснювати навантаження зернових рівномірно впродовж тижня, включаючи суботу та неділю.

Про це повідомив керівник Укрзалізниці Євген Кравцов, говоритсья у повідомленні компанії.

«Попереду тривалі свята, й ми прагнемо, щоб вони не позначилися негативно на обсягах перевезення зернових. Тому сьогодні закликаємо представників аграрного бізнесу навантажувати зерно безперервно в режимі 24/7 та рівномірно впродовж усього тижня, у тому числі й у вихідні», — зазначив Євген Кравцов.

За його словами, занепокоєння «Укрзалізниці» щодо навантаження зерна в період тривалих свят небезпідставні. Аналіз ритмічності навантаження зернових упродовж тижня свідчить, що максимальний обсяг навантаження триває з вівторка по п«ятницю, а мінімальний — із суботи по понеділок. І така закономірність відстежується щотижня.

«Ми чітко бачимо, що в середньому в період із суботи по понеділок навантажується на 235 вагонів на добу або майже на 16 тис. т менше, ніж у період з вівторка по п'ятницю. Через таку циклічність «Укрзалізниця» перевозить щомісяця на 200 тис. т зерна менше, ніж могла б перевезти, та недоотримує близько 500 млн грн доходів на рік», — повідомив Євген Кравцов.

Щоб уникнути необґрунтованих втрат обсягів перевезення зернових, «Укрзалізниця» вкотре закликає всіх стейкхолдерів зернового ринку сприяти безперервному процесу перевезень та забезпечити ритмічне відвантаження зернових 7 днів на тиждень та 24 години на добу.

«Маємо виконати поставлені державою завдання з перевезення зернових, тому залишаємо за собою право в останню чергу здійснювати вивезення зерна з елеваторів, які не працюють за графіком 24/7», — зауважив керівник «Укрзалізниці».