Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.
Як зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, Україна минулого року в супроводі фітосанітарних сертифікатів експортувала понад 54,3 млн т зернових та олійних культур. Основними країнами, до яких здійснювався експорт зернових, зернобобових та олійних культур, в минулому році стали КНР, Єгипет та країни ЄС. Прогнозується, що протягом наступних 10 років Україна покращуватиме свої позиції на світовому ринку зерна і, потенційно, увійде до топ-5 країн експортерів зернових, збільшивши свою частку до 14%.
Вона підкреслила, що дуже важливою умовою є збереження високої якості та безпечності української продукції, а також її відповідність вимогам країн-партнерів. Завданням є мінімізація кількості нотифікацій.
«У нас дуже велика відповідальність в частині збереження іміджу нашої країни та створення необхідних умов для розвитку українського експорту. В цих напрямках маємо об»єднати зусилля та працювати спільно з українськими виробниками для того, щоб українська продукція асоціювалася виключно зі знаком якості. Це наша спільна справа й мета», — додала Владислава Магалецька.