Україна розширює участь у насіннєвих схемах ОЕСР

07 грудня 2021, 09:35 1949

У червні 2021 року загальними зборами учасників Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) схвалено рішення про приєднання України до Схеми сортової сертифікації насіння трав і бобових.

Про це розповів директор Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Ігор Віштак під час Seed Forum 2021.

«На сьогодні Україна вже є учасником Схеми сортової сертифікації насіння Організації економічного співробітництва та розвитку із зернових, кукурудзи, сорго, хрестоцвітих та олійних культур, буряків, прядивних культур. Таке розширення участі надасть Україні право виробництва, маркування та сертифікації насіння трав і бобових», — зазначає Ігор Віштак.

Він додає, що сьогодні Україна має визнання як країна з європейською системою сертифікації насіння зернових, яка діє в Україні відповідно до рішення Європейського парламенту. Також Україну внесено до переліку країн не членів ЄС, які мають право експорту на європейський ринок насіння зернових культур.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua