Такі дані навела менеджер з розвитку асоціації «Дунайська соя» Ольга Шпачук в ефірі AgroFM
Вона зазначила, що в Європі сегмент ГМО сої складає близько 82% від загального обсягу переробки. По шроту — 88%.
«Не ГМО сегмент менший, але дуже перспективний для України. Не ГМО посіви мають велику відносно високу маржинальність у Європі. З гектара можна отримат 4 т/га, в Україні в середньому 2 т/га», — зазначила вона.
Україна вже дуже добре представлена у Європі у сегменті не ГМО сої.
«Якщо дивитися на структуру виробництва сої в розрізі країн Європи, то ми вже сьогодні займаємо 45% в сегменті не ГМО сої. А в короткостроковому періоді фермери можуть швидко збільшити врожай без зміни посівних площа майже удвічі», — вважає вона.
За словами експерта, вже існують відповідні технології.