В ЄС побільшає української продукції з доданою вартістю

09 червня 2022, 14:25 1516

Україна збільшить обсяг експорту продукції з доданою вартістю до Європейського Союзу.

Таку думку висловив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомляє Мінагрополітики. 

Він зазначив, що зернові й олійні раніше експортувалися без обмежень, а на цілу низку продукції квоти вичерпувалися за декілька місяців — переважно обмеження стосувалися насамперед продукції з доданою вартістю.

«Наприклад, на мед квота завжди закінчувалася в січні. Були квоти на молочну продукцію, на томатну пасту, на яблучний концентрат, на м'ясо птиці, на крупи. Зараз за цими всіма продуктами обмежень не буде — ми очікуємо на суттєве зростання», — зазначив він.

Також Висоцький уточнив, що у травні Україна експортувала майже у 5 разів більші обсяги сільгосппродукції, ніж у березні — 1,7 млн т. Так, за офіційною статистикою, у березні було експортовано близько 350 тис. т, у квітні — втричі більше, близько 1 млн т, а в травні маємо показник понад 1,7 млн т.

«Найбільше безпосередньо експортується через Польщу, потім Румунію, решта — через інші країни Європейського Союзу», — підсумував Тарас Висоцький.