Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів сформувала перелік виробників, які мають право експортували сільгосппродукцію до Китаю.
Як повідомляє пресслужба відомства, списки формуються згідно з вимогами, узгодженими між Україною та Китаєм.
Зокрема, було сформовано такі переліки:
«Ці переліки підготовлені відповідно до протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки», — уточнили у Держпродспоживслужбі.
Ці списки вже доступні на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі: «Діяльність» → «Фітосанітарія, контроль у сфері насінництва та розсадництва» → «Фітосанітарні вимоги країн» → «Фітосанітарні вимоги Китайської Народної Республіки».
«Пропонуємо зацікавленим особам ознайомитися з переліками та у разі виявлення невідповідностей у термін до 1 грудня 2025 року повідомити Департамент фітосанітарної безпеки та контролю в рослинництві Держпродспоживслужби», — зазначили у відомстві.
І уточнили, що контактна особа з вищезазначених питань у Держпродспоживслужбі — Юлія Татарнюк, тел.: (044) 257-92-47 (можливі перебої у зв’язку з відключеннями електроенергії); e-mail: [email protected].