росія за місяць атак знищила 270 тис. т зерна в портах України

23 серпня 2023, 15:34 1518

Атака дронів на порт Ізмаїл у ніч на 23 серпня призвела до знищення 13 тис. т зерна. Постраждала серед іншого філія компанії «НІБУЛОН».

Як повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook, сьогодні пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів,  вантажна інфраструктура. Агропродукція призначалася для Єгипту та Румунії. 

«Лише за цю ніч на 15% була знижена експортна потужність порту Ізмаїл, до цього був порт Рені і 35 тис. т знищеного там зерна. Сьогодні вже 8 за рахунком атака на портову інфраструктуру після виходу росії з «Зернової ініціативи». Загалом за місяць атак на порти знищено 270 тис. т зерна», — уточнив він. 

Кубраков підкреслив, що атаки на зернову інфраструктуру – це атаки на країни Африки та Азії, яким вже не вистачає їжі. 

«Це атаки на продовольчі світові ринки, які вже відреагували підвищенням ціни на пшеницю через нестачу українського продовольства після зупинки «зернової ініціативи» та атак по портам Дунаю», — зазначив міністр.  

Водночас компанія «НІБУЛОН» підтвердила, що сьогодні було пошкоджено її термінал в порту Ізмаїл.

«В ніч на 23 серпня 2023 року «Бессарабська» філія «НІБУЛОНу» зазнала атаки з боку рф. Cталися незначні пошкодження складських приміщень. Завдяки комплексу заходів безпеки, запроваджених на підприємстві, люди не постраждали. Всі співробітники філії мали змогу переховуватися у спеціально облаштованих бомбосховищах.

Станом на зараз підприємство працює в штатному режимі. Робочі процеси поновлено і відбуваються повною мірою», — говориться у повідомленні компанії у Facebook.