Окупанти навмисне знищують нафтобази, щоб зупинити посівну

29 березня 2022, 14:35 2680

Окупанти завдають ракетих ударів по нафтобазах: знищено дві нафтобази у Рівненській області, а також у Волинській області та Львові. Такі дії спрямовані на зрив посівної, доставки гуманітарних вантажів, позбавлення палива для військової та цивільної техніки

Про це повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Завдання ворога — нас знерухомити та посіяти паніку. Але ми точно не зламаємося! На Рівненщині відпрацьовані альтернативні шляхи подачі палива в регіон.  Змінився механізм логістики, сільгоспвиробники зробили запаси, тому посівній кампанії нічого не загрожує. Паливо-мастильні матеріали в області розосереджені», — зазначив Віталій Коваль. 

Тим часом в області вже посіяли 3,7 тис. га ярої пшениці. Це 50% від запланованих площ. Також сіють цукрові буряки, овес та горох. Завершують підживлення посівів озимих культур.

«Погодні умови сприяють сільгоспвиробникам. Фермери забезпечені добривами та насінням. Землі обробляють як фермери, так і одноосібники. Воєнний стан вносить свої корективи. Але наші аграрії налаштовані на максимальний результ», — стверджує Віталій Коваль.