Названо найефективніших топ-менеджерів агросектору

19 жовтня 2016, 15:04 2888

За версією LandLord, найефективнішими топ-менеджерами аграрної галузі є генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса, президент AgroGeneration Джон Шморгун і перший заступник голови правління «Миронівського хлібопродукту» Юрій Мельник.

Про це свідчить рейтинг, опублікований у жовтневому номері журналу.

Експерти оцінювали топ-менеджерів за 10-бальною шкалою за трьома критеріями.

1. Репутація (значимість і затребуваність на ринку, довіра з боку партнерів).

2. Прозорість (готовність до спілкування із ЗМІ, якість поширюваної інформації).

3. Ефективність бізнесу (оцінка результатів діяльності компанії, ефективності інновацій тощо).

Після обробки анкет LandLord виводили середній бал для кожного кандидата. Також видання проаналізувало медіа-активність учасників. З'ясувалося, що топ-менеджери, які посіли вищі позиції згідно з експертною оцінкою, найбільш часто згадуються в ЗМІ.

Найбільший середній бал серед аграрних топ-менеджерів отримав Алекс Ліссітса — 80,3. Кількість згадок у ЗМІ за січень-липень 2016 року — 232. Штат співробітників — 2,6 тис. Свій стиль управління Алекс Ліссітса порівнює з положенням граючого тренера. «Він завжди з командою однодумців, націлених на перемогу, але за ним останнє слово», — відгукуються про нього колеги.

Другий у рейтингу із середнім балом 78,3 — Джон Шморгун. Кількість згадок у ЗМІ — 48. Штат співробітників — 1,4 тис. Шморгун віддає перевагу матричному стилю управлінню. Команда відчуває повну відповідальність за свої дії, але кожен знає, хто лідер. Шморгун каже, що прикладом керівника вважає американського адмірала Перрі, який свого часу відкрив для нього світ.

Замикає трійку лідерів Юрій Мельник з 74 балами. Він керує штатом співробітників у 32 тис. осіб. До приходу в МХП Юрій Мельник обіймав пост міністра аграрної політики і продовольства. За словами менеджера, у нього власний стиль управління — мікс знань і досвіду. Переконаний, що менеджер повинен коректно формулювати завдання підлеглим і контролювати результат.