Виробники продовольчих товарів — найактивніші користувачі Національної платформи продовольчої безпеки.
Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.
Як зазначається, на сьогоднішній день до платформи вже долучилися більше 3 тисяч користувачів. Майже 40% з них — виробники. На другому місці за кількістю користувачів — кінцеві замовники продукції, на третьому — торгові компанії та мережі.
Наразі найактивніше її використовують громади Миколаївської та Харківської областей, які мають багато потреб у забезпеченні продовольчими товарами та гуманітарних вантажах.
«Перелік найнеобхідніших потреб наразі включає здебільшого продукти харчування. Найбільше бронювань на платформі стосуються постачання пшеничної крупи, цукру, питної води, борошна та кукурудзи», — констатують у відомстві.
Також зазначається, що минулого тижня на платформі додані нові функції:
Крім того, розширено функціональність фільтру «Назва (з категоріями)» для уможливлення пошуку за назвою продукту та підкатегоріями всіх рівнів.