На Волині збудують завод із переробки картоплі

08 січня 2021, 12:00 4797

У Волинській області функціонує 13 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів із зареєстрованих 31. За видами діяльності вони багатофункціональні, надають послуги з обробітку землі, заготівлі молока, кормів, роботи млина та інші.

Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Повідомляється, що в результаті роботи проєкту технічної допомоги Європейського Союзу «Ключ до успіху. Покращення економічної ситуації в сільській місцевості Волинської області України і Брестської області Республіки Білорусь шляхом розвитку сільськогосподарської кооперації» в області у 2018 році було створено два сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи: «Волинська картопля» та «Фундук Волині».

N.B. Індекс агроефективності областей України 2020 у ІНФОГРАФІЦІ

Кооперативом «Волинська картопля» вивчається питання будівництва заводу з переробки картоплі та розпочата активна робота із розмноження сортів картоплі з високим вмістом крохмалю, щоб протягом декількох років створити сировинну промислову зону.

Кооператив «Фундук Волині» націлений на вирощування італійських сортів фундука.  

N.B. Технології проти зміни клімату: хто залишиться на ринку картоплі через 10 років

«Сподіваємося, що зміни до чинного законодавства України сприятимуть розвитку сільськогосподарської кооперації», — зазначають у департаменті.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua