На світовому ринку немає нарікань на українську продукцію

13 квітня 2024, 09:20 2775

Українська продукція за кордоном відповідає всім вимогам та стандартам якості. Нарікань на світовому ринку на якість українського зерна та інших видів продукції немає.

На цьому наголосив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Ткачук під час засідання круглого столу.

propData.content.image
Сергій Ткачук, голова Держпродспоживслужби

Ми не отримували масу нотифікацій від польської сторони. Наприклад, через ті протести, які відбувалися, коли відкривалися наші зерновози, висипалася продукція, негативної інформації не надходило. Інколи трапляється, що продукція неналежної якості, тоді вживаються відповідні заходи, і така продукція не потрапляє на ринки, але це поодинокі випадки.

Були ситуації, говорить Сергій Ткачук, щодо ветеринарного контролю. До Держпродспоживслужби надходили повідомлення про неналежну якість м’яса птиці, тоді фахівці здійснювали арбітражі. У результаті інша країна визнала, що їхня система контролю дала збій, а українська сторона провела перевірки, запросила іноземних колег пересвідчитися. Зрештою заборону на експорт скасували.

Крім того, додав голова Держпродспоживслужби, точаться розмови про те, що українську продукцію варто перевіряти більш прискіпливо.

propData.content.image
Сергій Ткачук, голова Держпродспоживслужби

Ми над цим працюємо, готуємо лабораторну мережу, оскільки піднімається питання, зокрема, і про ПЛР дослідження продукції, але проведення відповідної експертизи здорожчає.

Сергій Ткачук запевняє, що інтереси всіх виробників та експортерів України Держпродспоживслужба буде захищати.

«Наше завдання спільно з бізнесом, громадськістю, споживачами забезпечити, щоб наша продукція була гарантовано якісною і безпечною. Україна стала брендом у світі, й потрібно популяризувати українську продукцію. Ми можемо гарантувати якість та можливості довести світові, що українська продукція якісна і безпечна», — зауважує Сергій Ткачук. 


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua