Львівщина збільшила виробництво цукру майже на 20%

15 лютого 2023, 17:09 1500

Цукрові заводи Львівської області з вересня переробили майже 1,1 млн т буряків, випущено 158,5 тис. т цукру — на 19,5% більше, ніж попереднього сезону.

Про це інформує Департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА, пише «Голос України».

«Переважно зростаючий тренд у виробництві цукру стимулює нарощування площ під буряками в місцевих господарствах. А погода сприяла покращенню якісних показників коренів. Саме внаслідок поєднання цих двох чинників істотно підвищилося виробництво цукру в регіоні», — зазначили у департаменті.

Впродовж останніх п'яти років вал цукрового буряку в області збільшився на 38%, випуск «солодкого піску» зріс на 46,6%. Львівський цукор реалізується переважно на внутрішньому ринку, експортується майже 20% від загального виробництва, передусім до країн ЄС.