Кабмін скасував ПДВ і мито на імпорт генераторів

09 листопада 2022, 11:58 4276

Кабінет Міністрів звільнив від сплати податку на додану вартість (ПДВ) та мита імпорт важливих для проходження опалювального сезону товарів.

Таке рішення анонсував прем’єр-міністр Денис Шмигаль, а пізніше його ухвалення підтвердив народний депутат Ярослав Железняк.

«Йдеться про газогенератори, електричні двигуни та генератори, електрогенераторні установки та обертові електричні перетворювачі, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі та обігрівачі, а також деякі інші товари для енергетики та забезпечення тепла», — цитує слова Дениса Шмигаля Урядовий портал.

Він наголосив, що таке рішення має на меті «прискорити ремонти, покращити забезпечення світлом і теплом, задовільнити попит населення, а також зменшити ціни на відповідну продукцію».

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк, Кабмін звільнив від мита та ПДВ генератори, електрогенераторні установки, акумулятори електричні, обігрівачі тощо в межах «заходів протидії коронавірусу SARS-CoV-2», що, звичайно, «дивно, але, напевно, потрібно»