Держпрожспожислужба окреслила напрямки роботи на 2020 рік

26 лютого 2020, 14:55 2017

Державна служба з питань безпечності харчових продукті і захисту споживачів визначила напрямки роботи на поточний рік.

Про це йшлося під час засідання колегії відомства 25 лютого 2020 р.

Як зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, ключовими напрямами спільної роботи міністерства та Держпродспоживслужби є боротьба з фальсифікатом, забезпечення епізоотичного благополуччя, забезпечення безпечного та збалансованого дитячого харчування, а також захист прав споживачів. 

«У нашій спільній діяльності важливо притримуватись командного підходу. Ми створили робочі групи за основними напрямами роботи, напрацьовуємо інформаційні матеріали, програми навчальних курсів, ініціювали в областях щотижневі інформаційні події з безпечності за участю територіальних органів Держпроспоживслужби.

Крім того, ми продовжуємо працювати над ключовими напрямами, які також є пріоритетними в рамках програми діяльності уряду — це боротьба з фальсифікатом, забезпечення епізоотичного благополуччя, харчування дітей, захист прав споживачів», — підкреслив чиновник.

Також він наголосив на необхідності об'єднання зусиль всіх органів влади для протидії появі на території Україні нового коронавірусу, зокрема, шляхом підвищення обізнаності громадян через інформаційну кампанію.

У свою чергу т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко наголосила, на необхідності активізації роботи відомства у 2020 році щодо виконання плану дій уряду в частині зведення до мінімуму ризиків та покращення здоров«я споживачів внаслідок вживання безпечної продукції, покращення якості життя українців, підвищення рівня довіри споживачів до держави, а також сприянню розвитку бізнесу.

Під час колегії було наголошено на необхідності забезпечити належний рівень як міжвідомчої, так і внутрішньої комунікації, проведення широкої роз«яснювальної роботи серед громадськості з актуальних питань, які відносяться до компетенції Держпродспоживслужби, підвищення обізнаності громадян про свої права, а також зміцнення служби шляхом підвищення фахового рівня спеціалістів служби.

Крім того, було зазначено, що для забезпечення об»єктивної оцінки стану роботи Держпродспоживслужби на місцях та підвищення її ефективності на рівні територіальних управлінь буде організована серія нарад з актуальних питань за участю заступника міністра Тараса Висоцького. Також з метою оптимізації діяльності та вивчення ситуації в регіонах керівництво Держпродспоживслужби започатковує періодичні робочі поїздки.