Елеватори в Україні страхуватимуть від воєнних ризиків

07 липня 2024, 15:06 1029

KMZ Industries домовилися про співпрацю з найбільшою страховою компанією в Україні — ARX, разом із якою пропонують страхування елеваторів від воєнних ризиків.

Про це говориться у повідомленні KMZ Industries у Facebook.

«Сьогодні українські фермери на свій страх та ризик продовжують будуватися та розширювати потужності. Їх виправдано лякають існуючі воєнні ризики, адже наслідки «прильотів» можуть бути різних масштабів. З 2022 року наші фахівці провели низку ремонтних та відновлювальних робіт на елеваторах, що були пошкоджені саме уламками, і тому ми знаємо, наскільки великими можуть бути втрати бізнесу через цей фактор», — зазначив заступник генерального директора KMZ Industries з розвитку Борис Рибачук.

На його думку, послуга буде актуальною як серед маленьких фермерських господарств, так і серед великих компаній, адже тепер аграрії можуть отримати страхове покриття за зовсім невеликий, порівняно з лімітом відшкодування, платіж.

Послуга «Страхування майна від воєнних ризиків», яку надає ARX, передбачає покриття втрати або пошкодження застрахованого майна винятково у результаті прямого та/або опосередкованого впливу від ракет, БПЛА будь-яких типів, літальних боєприпасів, засобів протиповітряної та протиракетної оборони, будь-яких їх уламків.

«Річна плата за страхування розраховується індивідуально, з урахуванням місця розташування, площі та вартості майна», — уточнили в компанії.