Про це повідомив директор компанії «Толсма Технік» Олесь Капітанчук під час XI Нідерландсько-українського форуму з професійного картоплярства.
Найпростішим з варіантів переробки та доробки продукції — є пакування картоплі, яка пройшла суху чистку. Що стосується мийки картоплі, це в Україні стає дедалі популярнішим, хоча об'єми з року в рік зростають не суттєво», — зазначає Олесь Капітанчук.
За його словами, в Україні є лише три великі компанії, які цим займаються: дві в Житомирській і одна в Київській області.
Олесь Капітанчук наголошує, що в країнах з розвинутою економікою немита картопля практично не продається в супермаркетах і деякі українські мережі вже заявили, що з часом вони перейдуть до цих стандартів.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua