Цукровий сезон: на Вінниччині працюватимуть 5 заводів

02 вересня 2024, 14:52 1248

На Вінниччині нинішнього виробничого сезону працюватимуть п’ять цукрових заводів.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на дані Вінницької ОВА.

«Поточного року будуть працювати п’ять цукрових заводів. Це ПрАТ «ПК «Поділля» ВП «Крижопільський цукровий завод», ТОВ «ПК «Зоря Поділля» ВП «Гайсинський цукровий завод», а також ТОВ «Цукорагропром» філія «Жданівський цукровий завод», ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина» ВП «Цукровий завод» і ТОВ «Юзефо-Миколаївська АПК» ВП «Михайлинський цукровий завод», — повідомили в ОВА.

У відомстві зазначили, що виробничий сезон цукроваріння 2024-2025 років на Вінниччині розпочався 24 серпня.

Водночас у відомстві зазначили, що вінницькі аграрії розпочали копати цукрові буряки. Врожай планується на рівні 2,6 млн т. Станом на 30 серпня в області зібрали 17,6 тис. т цукрових буряків з площі близько 500 га за урожайності 352,5 ц/га, це на 35% нижче від показника відповідного періоду 2023 року.

Загальна посівна площа цукрових буряків 2024 року по всіх категоріях господарств Вінниччини становить 63,8 тис. га, що на 17% більше від показника попереднього року. З них у сільськогосподарських підприємствах — 58,8 тис. га, що на 19% більше від минулорічного показника.

«Наразі ще не йдеться про великі обсяги накопаних коренеплодів. Утім, вже можна робити якісь висновки стосовно майбутнього врожаю, оскільки врожайність цьогоріч суттєво поступається минулорічним показникам», — підсумували в ОВА.