Ізраїльський стартап створив рослинний лосось

17 січня 2022, 19:00 1511

Джерело фото: timesofisrael.com

Ізраїльський стартап Plantish виготовив цільне філе лосося на рослинній основі, яке першим імітує зовнішній вигляд, смак і текстуру справжньої риби.

Компанія розробила технологію і тепер в процесі патентування виробництва рослинних альтернатив риби, пише The Time of Israel.

Як зазначається, компанія створила повністю веганське, структуроване філе лосося без кісток з такою ж поживною цінністю, як і справжня риба, яка містить багато білка, омега-3 і омега-6 жирних кислот і вітамінів групи В, але без ртуті, антибіотиків, гормонів, мікропластику і токсинів, які часто зустрічаються в океанських або аквакультурних видах.

«Ми існуємо, щоб зберегти океани та усунути необхідність споживати морських тварин, надаючи більш стійкі, поживніші та смачніші варіанти риби», — сказали розробники.

Основною проблемою в компанії назвали створення структури м’яса риби, адже більшість аналогів «рослинної риби» пропонують продукцію у вигляді фаршу.

Стартап повідомив, що його продукт із лосося на рослинній основі буде з’являтися на ринку до кінця 2022 року, а офіційний запуск очікується в 2024 році.

Ринок морепродуктів на рослинній основі все ще невеликий у порівнянні з м’ясною промисловістю рослинного походження, але продажі в найближчі роки «можуть зрости на $221 млн, якщо категорія зможе захопити таку ж частку морепродуктів ринку, який має рослинне м’ясо на ринку м’яса.