В Україні з'явилась пінна технологія внесення пестицидів

24 квітня 2023, 08:40 1809

На українському ринку з’явилась новітня технологія застосування пестицидів у пінній формуляції — система 3Rive 3D®. Це абсолютно новий метод застосування, який складається з установки додаткового обладнання на просапну сівалку та спеціально розробленого препарату.

Про це повідомили у компанії FMC.

Пінне внесення забезпечує тривимірне застосування пестицидів безпосередньо у рядку. Таким чином препарат використовується рівномірно, точно та економно.

«За рахунок центрального наповнення продукт надходить до всіх рядків в однакових нормах, а пінна формуляція продукту покриває не тільки кожну насінину, а й весь рядок, тим самим гарантуючи безперервну захисну зону для коріння», — розповіли фахівці «ФМС Україна». 

Система 3Rive 3D® легко адаптується до більшості моделей просапних сівалок. Вона складається з 492 л бака для чистої води та 113 л бака для формуляцій препаратів виключно лінійки 3RIVE 3D®. Загальний об’єм системи — 606 л.

Як розповіли у FMC, такої кількості робочого розчину вистачає для обробки близько 200 га за одне заповнення системи. Сам процес займає всього 10 хвилин, отож заповнення системи на початку зміни дає змогу сіяти без зупинки весь день.

Система 3Rive 3D® розроблена так, щоб її використання не потребувало додаткового змішування чи вимірювання препарату, а точність обробки не залежала від швидкості. Тому застосування пестициду під час посіву здійснюється однаково рівномірно як при низьких, так і при високих швидкостях посіву. Вона дає ряд переваг:

  • Рівномірність внесення: подає продукт в однакових нормах до всіх рядків. Завдяки пінній формуляції продукт покриває не тільки кожну насінину, а й весь рядок, гарантуючи безперервну захисну зону для коріння.
  • Точне дозування, без необхідності змішування чи вимірювання. Хімічний продукт і вода змішуються автоматично у заданих пропорціях, а вільна від пилу формуляція нівелює ризик для комах-запилювачів.
  • Пролонгована дія продуктів, яка забезпечує тривалиий захист рослин.
  • Економія: за одне заповнення системи можна здійснити посів і захист до 194 га, при цьому витрата води на 90% менша порівняно з традиційними системами внесення рідких препаратів під час посіву.
  • Універсальність: підходить до більшості просапних сівалок та здійснює рівномірно якісне внесення при високих швидкостях посіву (6,4-19,3 км/год).

Першим продуктом, який матимуть змогу в такий спосіб вносити українські аграрії, стане інсектицид БРІГЕЙД™ (біфентрин, 192 г/л). 

Препарат Брігейдтм застосовується під час посіву кукурудзи проти комплексу ґрунтових шкідників та личинок західного кукурудзяного жука. Препарат контролює личинки діабротики, дротяників, паросткових мух, підгризаючих совок, личинок хрущів.

Переваги використання препарату в пінній формуляції: 

  • Захист коріння за межами активної зони протруйників.
  • Збереження густоти рослин та потенціалу врожайності. Використання інсектициду Брігейдтм попереджає зрідження посівів від ґрунтових шкідників, тому фермери точніше можуть розрахувати норму посіву та тим самим зекономити на насінні. 


Детальніше дізнатися про систему внесення 3RIVE 3D® можна за тел.: (050) 492-24-20.