Українська технологія вразила європейських фермерів на виставці в Італії

17 листопада 2022, 12:01 8112

Україна у технології підготовки насіння показує шлях, яким піде весь світ.

Таку думку за підсумками агровиставки в Італії висловив директор і власник Fadeev Agro Леонід Фадєєв на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що йдеться про «сильне насіння».

«Основний стрижень мого твердження — приріст врожаю за рахунок виділення з посівного матеріалу насіння, сильнішого за інше, яке рослина вибірково формує як страховий фонд збереження популяції. Так склалося мільйони років до появи людини», — нагадав він.

Леонід Фадєєв стверджує, що усі насіннєві заводи сьогодні готують насіння за стандартами 80-х років минулого століття. В основі яких твердження: насіння — це добре очищене зерно. Це необхідна умова, але недостатня.

«При цьому я доказово знаю, що в тому мішку, що на конвеєрі, 20-25% насіння даремно займе землю, час, працю та гроші фермера. Але найголовніше — він не дістане врожаю. Сьогодні вся конкуренція на насіннєвому ринку звелася до конкуренції селекціонерів. Технологія підготовки насіння «забетонована», — вважає експерт.

Леонід Фадєєв пояснив, що в Італії фермери дивилися на процес калібрування насіння, як на якесь диво. Таких, за його словами, багато і в Україні.