Названі ТОП-6 областей України за виробництвом овочів

05 лютого 2018, 11:14 5779

Українські аграрії у 2017 році зібрали 9,3 млн т овочевих культур з 446,3 тисяч га при врожайності 207,8 ц/га. Крім того, урожай картоплі склав 22,2 млн т з 1,3 млн га при врожайності 167,8 ц/га.

Про це свідчать дані Державної служби статистики, говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається, овочів відкритого грунту було зібрано 8,7 млн т (94% від усіх овочів) з 440,3 тис. га при врожайності 197,9 ц/га, закритого грунту — 0,56 млн т (6%) з 6 тисяч га при врожайності 929,1 ц/га.

У розрізі культур найбільше було зібрано:

— капусти головчастої — 1,6 млн т з 63,7 тис. га при врожайності 259,3 ц/га;

— помідорів — 2,26 млн т з 74,2 тис.га при врожайності 304,9 ц/га;

— цибулі ріпчастої — 0,97 млн т з 54,7 тис. га при врожайності 177,5 ц/га;

— моркви — 838 тис. т з 42,7 тис. га при врожайності 195,2 ц/га;

— буряка столового — 837 тис. т з 38,4 тис. га при врожайності 216 ц/га.

Найбільше було зібрано овочевих культур у Херсонській (1,26 млн т), Дніпропетровській (0,7 млн т), Харківській (0,69 млн т), Київській (0,57 млн т), Миколаївській (0,55 млн т) та Львівській (0,51 млн т) областях.