Господарства усіх категорій Львівської області станом на 8 листопада зібрали понад 661 тис. т овочевих культур з площі 38,3 тис. га.
Залишилось зібрати 11% площ овочевих культур, а саме капусти на площі 4,7 тис. га, говориться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА у Facebook.
У загальній площі вирощування овочів по Україні частка Львівщини становить 10,7%, зокрема по культурах: капуста — 23,0%, морква — 11,5%, буряк столовий — 11,9%.
У структурі площ вирощування в господарствах усіх категорій — капуста (33%), огірки та помідори (19%), інші (17%), морква (11%), буряк столовий (10%) та цибуля (10%).
«Серед областей України Львівщина під вирощуванням овочів має найбільшу площу. 95% виробництва зосереджено у господарствах населення. Проте впродовж останніх двох років спостерігається позитивна динаміка збільшення посівних площ у промисловому виробництві на 26% та становить 2,1 тис. га», — зазначила т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Людмила Гончаренко.