На Кіровоградщині створять лавандову «казку» за державні кошти

23 травня 2023, 18:00 1758

Переможниця грантової програми «єРобота» Марина Дейкун має намір закласти лавандову плантацію на Кіровоградщині.

Про це говориться у повідомленні Кіровоградського обласного центру зайнятості. 

«Я закохана в п’янкий аромат лаванди, її колір схожий на весняне небо ввечері. Ця витончена квітка у мене асоціюється з романтикою, гармонією та спокоєм. Хотілося створити такий простір, де люди зможуть відчути атмосферу релаксу, яку створює лаванда», — розповіла майбутня підприємиця.

Планувалося розвинути вирощування цієї трав’янистої рослини, її переробку, щоб отримати олію та гідролат, та реалізацію супутніх товарів — свічок і мила ручної роботи. Під час сезону цвітіння цієї пурпурової квітки вона хотіла, щоб усі бажаючі могли використати її лавандове поле як локацію, де можна відпочити, та фотозону, що стане основою найяскравіших спогадів єднання з природою.

Ідею заснування «лавандової» справи, яка сприятиме створенню нових робочих місць, а також розвитку в територіальній громаді «зеленого відпочинку», визнали перспективним. У результаті Марина Дейкун стала однією з переможців програми «єРобота» і отримала мікрогрант на створення бізнесу.

«Я всіма фібрами душі відчувала, як моя мрія — створити лавандову «казку» — втілюється в реальність. Також, крім візуалізації свого бажання, я ще й наполегливо трудилася. Це і стало квінтесенцією мого успіху — непохитна віра та щоденна кропітка праця», — ділиться вона.