Про це розповів керівник ТОВ «Агрофірма «Колос» Леонід Центило під час сьомого тренінгу Польової школи фермера, що пройшов у Сквирському районі на Київщині.
«Моя велика мрія — щоб люди харчувалися здоровими продуктами. А це залежить від стану ґрунтів. Тому ми розробили підхід для збереження родючості ґрунту: правильний вибір сівозмін, сортів і гібридів сільгоспкультур, екологічні методи боротьби з фітопатогенними мікроорганізмами, шкідниками і бур«янами, застосування органічних добрив», — розповів Леонід Центило.
За словами генерального директора ТОВ «Трейд-Агрохім» Леоніда Ківерського, ще одним важливим компонентом для збереження родючості ґрунту є покривні культури.
«Будь-який обробіток ґрунту, який залишає 30% решток покривних культур, можна вважати ґрунтозахисним. Звичайно, кращий результат можна прослідкувати, залишаючи на полі 60-70% решток, вони захищають ґрунт від вітрової та водної ерозії, а також створюють мікроклімат для біоти. При мінімальному обробітку формуються вертикальні та горизонтальні мікропори, які сприяють збереженню вологи», — розповів Леонід Ківерський.