Завод A'SPIK group модернізується з прицілом на енергоефективність

31 січня 2022, 13:02 426

ТОВ «Старокостянтинівцукор», що входить до A'SPIK group, запланував низку важливих реконструкцій та модернізацію виробничих потужностей цукроварні, що мають на меті оптимізувати робочі процеси та суттєво зменшити використання енергоресурсів.

Про це йдеться у повідомленні підприємства на сторінці у Facebook.

«Цьогоріч маємо низку важливих завдань, над якими наполегливо працюватиме вся наша команда, - коментує головний інженер цукроварні Віталій Кирик. – Серед основних - заміна двох випарних апаратів на сучасні плівкові. Зараз ми демонтуємо старі апарати та з наступного місяця бригада монтуватиме нові. До речі, демонтажні та монтажні роботи виконуються силами працівників заводу. Це досить велика та об’ємна робота, як за фінансовими, так і за людськими ресурсами».

Разом з тим, заплановано реконструкцію вапняково-гасильного відділення з заміною фактично всього обладнання: вапно-гасильного апарата, насосів та іншого. Проведуть демонтаж старої газової печі. 

 «У результаті плануємо зменшити кількість насосів з 6 до 4, чим будемо брати менше електроенергії. Загалом дані об’єми роботи дадуть змогу зменшити витрату і вапнякового каменю, і вугілля», — розповідає начальник ТЕЦ Микола Олійник.

У подальших планах «Старокостянтинівцукор» реконструкція сокоцеху. 

«Це буде досить об’ємна реконструкція. Тому ми робимо наразі ті роботи, які максимально охопимо цьогоріч. Так, забираємо старі вакуум-фільтри і будемо доставляти ще новий фільтропрес. Все це необхідно здійснити для того, щоб зменшити втрати цукру під час виробництва та впорядкувати схему фільтрації суспензії», — пояснює Віталій Кирик. 

Дані роботи націлені закінчити до нового сезону переробки буряків. 


Для довідки: A'SPIK group займається виробництвом цукру, вирощуванням цукрових буряків, зернової групи, сої, кукурудзи, а також тваринництвом. ТОВ «Староконстантіновсахар» і ПАТ «Шепетівський цукровий комбінат», що входять до групи, спеціалізуються на переробці цукрових буряків, виробництві цукру, патоки, гранульованого жому. Підприємства виробляють 5% загального державного обсягу цукру, що дозволило увійти в ТОП-5 найбільших виробників цукру. A'SPIK Group в липні 2020 р. завершив покупку ВАТ «Красилівський цукровий завод».