Вимал збільшить випуск крохмалю утричі

13 вересня 2018, 14:48 2563

ТОВ «Вимал-Агро» — підрозділ найпотужнішого крохмального заводу України ПБП «Вимал» у сезоні-2018 всі виробничі площі (95 га) відвело під крохмальвмісткі сорти картоплі.

Ці сорти продемонстрували на чернігівських полях гідні показники урожайності 27-33 т/га при крохмалистості 18-21%, говориться у повідомленні Українськї асоціації виробників картоплі.

За словами керівника «Вимал-Агро» Олександра Лазаря, вирощувати картоплю на крохмаль було напрочуд легко, бо не потрібно було хвилюватися про її товарність і розмір фракції бульб.

«Видатки на 1 га були мінімальні. Натомість зараз відпускаємо картоплю крохмальному заводу по 2,7 грн/кг, що повністю себе виправдовує. «Товаркою» більше нас ніхто не змусить займатися — не вигідно», — зауважив він.

Також уточнюється, що «Вимал» у 2018/19 МР ставить перед собою мету виготовити 10 тис. т картопляного крохмалю і вивчає можливості поновлення експорту в середньоазіатські країни. У минулому сезоні було виготовлено 3 тис. т крохмалу.

В компанії цьогоріч сподіваються отримати крохмальмісткі сорти картоплі від 11 господарств, із якими укладено попередні контракти.


Для довідки: «Вимал» працює в Чернігівській області ще з 1992 р. Початковою спеціалізацією компанії було встановлення теплопунктів, наладжування котельних. Але вже через 2 роки в Дроздівці Куликівського району був побудований і почав роботу цех з виробництва крохмалю потужністю 50 т на добу. Згодом, розвиваючи виробничі потужності — створивши підприємства-сателіти з вирощування картоплі (в 2004 р.) та будівельну компанію, яка спеціалізується на промислових об'єктах — зерносушильних і переробних, і виробляє обладнання для переробної галузі аграрного сектора, підприємство набрало обертів.