Великий виробник лохини залучив 4,3 млн грн пільгового кредиту

04 липня 2022, 18:00 1395

ТОВ «Блу Беррі» отримало 4,3 млн грн на поповнення обігових коштів для проведення весняно-польових робіт.

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки на сторінці у Facebook.

Як зазначається, перед війною підприємство будувало довгострокові плани щодо розвитку виробництва. Зокрема, розпочали спорудження власного складу за нідерландським проєктом, щоб якомога довше зберігати ягоди, адже врожайність постійно зростає. 

«На жаль, через вторгнення рф будівництво об’єкту довелося призупинити. Крім того, компанія зіткнулася з проблемою браку оборотних коштів. Враховуючи сезонність бізнесу (і, як результат, валютної виручки), а також блокування проведення платежів за поставлену продукцію від низки клієнтів, підприємство відчуло гострий брак коштів для проведення посівної», — пояснюють у відомстві. 

Вихід знайшли, залучивши фінансування в межах державної програмі «Доступні кредити 5-7-9%». ТОВ «Блу Беррі» отримало 4,3 млн грн під 0% для закупівлі мінеральних добрив та паливно-мастильних матеріалів. Наразі компанія відновила будівництво складу, аби підтримувати високу якість продукції для подальшого експорту. 


Для довідки: ТОВ «Блу Беррі» (засноване 2013 р.) є одним із найуспішніших виробників лохини в Україні. Ягоди вирощують за міжнародними стандартами на двох плантаціях у Закарпатській та Черкаській областях. Продукція компанії користується попитом не лише в Україні, а й серед міжнародних замовників.