В Україні виготовляють наливку з яблук Чорнобильської зони

17 лютого 2021, 08:00 2519

«Перша закарпатська палинчарня» виготовляє наливки із яблук, які були вирощені в Чорнобильській зоні відчуження.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив CEO TourInform Закарпаття Олександр Коваль.

«Чорнобильська яблучна наливка «Атомік» — це супердистилят, міцний алкогольний напій зі специфічним смаком яблук, по-нашому — яблучна палинка. Воду для палинки було видобуто з Юрського водоносного горизонту, що проходить безпосередньо у зоні ЧАЕС, зі свердловини глибиною 160 м», — йдеться в дописі.

Продукт на 100% безпечний, це результат наукових досліджень українських та британських вчених, які вивчають можливості використання земель у Чорнобильській зоні відчуження.

Олександр зазначає, що 75% прибутку, отриманого від реалізації продукції «Атомік», буде спрямовано на захист дикої природи зони відчуження та підтримку місцевих громад, що й далі живуть на цих територіях. Напій експортують до Великобританії.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua