У Херсоні окупанти намагаються запустити в роботу завод Данон

03 червня 2022, 17:30 2131

Компанія «Данон» в Україні зробила заяву, що так звана тимчасова окупаційна адміністрація в місті Херсон намагається запустити в роботу завод, що належить групі компаній Danon.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Відзначається, що ще в лютому 2022 року компанія закрила завод у Херсоні, а виробничі потужності зазнали значних пошкоджень внаслідок воєнних дій росії в цьому районі.

Іван Ханас, операційний директор «Данон» в Україні

«Ми втратили контроль над заводом і не віримо, що так звана тимчасова окупаційна адміністрація зможе відновити там роботу. У разі, якщо завод все-таки буде частково введений в експлуатацію, компанія «Данон» в Україні не зможе нести відповідальність за якість та процеси, що там забезпечуватимуться, враховуючи відсутність більшої частини працівників заводу та пошкодження самого обладнання»

У компанії впевнені, що наразі завод є нездатним до запуску операційної діяльності.


Для довідки: «Данон» — провідна міжнародна компанія, лідер із виробництва продуктів харчування, представлена в 130 країнах світу.  В Україні група компаній «Данон» уже більш ніж 20 років є виробником і дистриб’ютором широкого асортименту продуктів харчування. Виробничі потужності компанії представлені двома заводами: «Данон Дніпро» (м. Херсон) і «Данон Кремез» (м. Кременчук).