В Астарті не бояться польської заборони на імпорт агропродукції

26 квітня 2023, 11:13 2025

Заборона на імпорт сільгосппродукції з України до Польщі не загрожує доходам агропромхолдингу «Астарта».

Про це повідомили представники правління компанії під час онлайн-конференції, повідомляє «Варшавська фондова біржа».

«Ми все ще маємо дозвіл на транзит через ці країни. Цільовим напрямком нашого експорту є країни Західної Європи, наприклад, Іспанія, Італія, Греція, Хорватія. Ми не бачимо великого ризику для наших доходів», — зазначив комерційний директор «Астарти» В’ячеслав Чук.

За словами директора зі зв'язків з інвесторами Юлії Берещенко, «Астарту» підтримає очікуваний дефіцит цукру в ЄС і на світовому ринку.

«Дефіцит цукру очікується не лише в ЄС, а й в усьому світі, оскільки найбільші його світові виробники, такі як Бразилія та Індія, почнуть використовувати цукор для виробництва етанолу. Це потенційно може зменшити експорт цих країн», — зазначила Юлія Берещенко.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).