UTA Group повертається в агрологістику

15 серпня 2022, 17:16 2166

Компанія UTA Group («УкрТрансАгро», зерновий бізнес Маріупольської Інвестиційної Групи) з нового маркетингового сезону відновила свою операційну діяльність у південній частині України на Дунаї.

З липня 2022 р. компанія орендує склади обсягом одноразового зберігання зернових культур 5 тис. т з метою накопичення агропродукції для подальшого експорту, говориться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

«За перший місяць роботи накопичено вже понад 5,5 тис. т пшениці», — говориться у повідомленні.

Також зазначається, що перші партії пшениці у новому сезоні UTA Group відвантажила на баржі у кількості 3,14 тис. т у межах співпраці з компанією-партнером Falcon Group SA.

«Для нашої компанії це важлива подія, оскільки ми повертаємося в бізнес після втрати доступу до територій і самого терміналу в Маріуполі. Ми продовжуємо займатися тим, у чому ми сильні, — агрологістикою. Надалі плануємо нарощувати обсяги відвантаження та активно розвивати цей логістичний напрям. Зараз ми на етапі формування та вдосконалення бізнес-процесів, що дозволить нам найближчим часом вийти на проєктну потужність із відвантаження до 15 тис. т на місяць. Сподіваємося, що незабаром ми зберемо нашу колишню команду фахівців, які зараз перебувають у різних куточках України», — розповів керівник UTA Group Павло Плотніков.


Для довідки: «УкрТрансАгро» — оператор зернового ринку, що надає комплекс послуг із приймання, накопичення, зберігання та відвантаження на морські судна, залізничний та автотранспорт зернових та олійних культур. Знаходиться під управлінням ТОВ «Керуюча компанія «Маріупольська Інвестиційна Група». Навесні 2022 р. втратила контроль над зерновим терміналом у Маріуполі.