Моєвський цукровий завод, що стояв багато років, почали готувати до майбутнього сезону

11 січня 2018, 14:56 6761

Моївський цукровий завод (Вінницька область), який простоював з 2014 року, вже почали готувати до запуску у 2018 році.

Про це розповів сільський голова Моївки Олександр Вівдич, повідомляє «Голос України».

«Частину людей уже набрали на роботу. У лютому розпочнуть готувати лінії до виробничого сезону», — сказав він.

За його словами, 3 фермерські господарства, що працюють у селі, з осені провели глибоку оранку — підготували площі для вирощування буряків. 

«Коли завод запрацює, сівозміни переглянуть у більшості господарств району. Наші родючі чорноземи здатні повністю забезпечити цукроварню сировиною. Таку інформацію маю від фахівців управління агропромислового розвитку району. Односельці й дехто з сусідніх сіл матимуть роботу, а держава — більше цукру», — розповів сільський голова.


Для довідки: У нинішньому сезоні на Вінничині цукор варили, а на деяких заводах продовжують це робити, загалом на 7 підприємствах. 4 з них завершили роботу наприкінці 2017-го. На початку січня зупинив технологічний конвеєр Гайсинський та Іллінецький цукрові заводи. Натомість Жданівська цукроварня має переробити ще 80 тис. т буряків. Переважна більшість з них — у кагатах на полі. Значну кількість буряків доставляють з Хмельницької області. Велика відстань викликала розтягування в часі виробничого процесу. Його планують завершити у першій декаді лютого.