Розпочато прийом заявок на дегустаційний конкурс Favorite Food&Drinks

22 січня 2025, 12:37 253

Єдиний в Україні незалежний міжнародний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food&Drinks оголошує про старт сьомого сезону.

Як зазначають організатори події, конкурс продовжує свою місію з розвитку харчової індустрії через виявлення неупередженими професіоналами високоякісних харчових продуктів і забезпечення їх присутності на ринках ритейлу та ГоРеКа України. 

Ключові дати проведення конкурсу:

  • Прийом заявок: до 25 лютого 2025 року.
  • Професійні дегустації: 4-5 березня 2025 року.
  • Урочиста церемонія нагородження: 1 квітня 2025 року.

До участі запрошуються юридичні особи, зокрема ФОП і фермери, які виробляють та/або реалізують продовольчу продукцію, зокрема продукцію власного виробництва та власних торговельних марок, вироблену як в Україні, так і поза її межами. Оргкомітет підтримує ветеранський бізнес, крафтярів, фермерські господарства та виробників органічної продукції.

Дегустаційна комісія представлена компаніями: Укрметртестстандарт, Metro Cash&Carry, АТБ-Маркет, Rozetka, Auchan Україна, Novus, Епіцентр К, ФОРА, Еко-Маркет, КОЛО, VARUS, Близенько, Тайстра Груп, АЗК WOG, БРСМ-Нафта, КЛО, профільними ВНЗ тощо.

Переваги участі у конкурсі:

  • Професійна оцінка органолептичних показників продукції від незалежних експертів галузі.
  • Можливість першої презентації нових продуктів фахівцям ринку.
  • Отримання неупереджених відгуків від провідних експертів.
  • Налагодження нових бізнес-контактів із представниками ритейлу та ГоРеКа.
  • Додаткові можливості для виходу на міжнародні ринки.
  • Підвищення впізнаваності бренду серед професійної спільноти і споживачів.
propData.content.image
Олена Сініціна, засновниця і організаторка професійного дегустаційного конкурсу Favorite Food&Drinks

Презентації продуктів, можливість першими додати їх до асортиментного портфеля, тренування рецепторів дегустаторів і поповнення банку дескрипторів — усе це сприяє розвитку професійних навичок. Різноманіття дегустаційних зразків, представлених як українськими, так і імпортними виробниками, збагачує досвід дегустаторів, посилюючи та розвиваючи їхні дегустаційні навички.

За словами Олени Сініціної, удосконалення асортименту власних торгових марок, імпортної продукції та товарів власного виробництва є ключовим завданням. Зворотний зв'язок від професіоналів щодо якісних характеристик допомагає виробникам покращувати органолептичні властивості харчової продукції. 

Перемога в конкурсі надає право розміщувати зображення нагороди на пакованні продукції та відкриває нові можливості для розвитку бізнесу. За словами минулорічних учасників, наявність нагород професійних конкурсів значно підвищує увагу до продукції на міжнародних торговельних виставках і сприяє налагодженню нових бізнес-контактів.

Для участі у конкурсі необхідно:

  • Подати заявку та укласти договір до 25 лютого.
  • Надіслати зразки до 1 березня.
  • Отримати підтвердження реєстрації від організаційного комітету.