Posco планує інвестувати в АПК Кіровоградщини

23 березня 2021, 09:12 2136

Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Назаренко та директор  «Поско Інтернешнл Україна» (Posco International Corporation, Корея) Санг Мін Пак підписали меморандум про взаєморозуміння.

Як говориться у повідомленні ОДА, сторони Меморандуму заявили про наміри до здійснення взаємовигідної співпраці, спрямованої на розвиток сільськогосподарської галузі та розширення інвестиційного співробітництва у Кіровоградській області.

«П«ять із половиною років я працював у Сеулі в Посольстві України в Республіці Корея, тому добре знаю цю країну, знаю її традиції, і це дуже потужна компанія. І найголовніше, що Posco знає про Україну. У 2019 році компанія зробила потужну інвестицію, побудувавши у Миколаївській області термінал. Компанія хоче його розвивати. Posco цікаві наземні елеватори. Дуже сподіваюся, один із таких компанія побудує саме в Кіровоградській області», — зазначив Андрій Назаренко.

«Ми сподіваємося на подальшу співпрацю. Нам цікаво здійснювати інвестиції і розвивати бізнес в Україні. Також нам цікава співпраця з Кіровоградською облдержадміністрацією. Для цього нам потрібна підтримка», — додав Санг Мін Пак.


Для довідки: в лютому 2019 р корейська компанія Posco International придбала у групи Orexim 75% частки в зерновому терміналі «Евері» в Миколаївському морському порту. Термінал забезпечує прийом, зберігання і відвантаження олії і зерна.