Один із заводів Астарти завершив цукровий сезон

10 грудня 2020, 12:42 2015

«Жданівський цукровий завод» (входить в структуру агропромхолдингу «Астарта») завершив сезон переробки.

Про це йдеться у повідомленні Facebook-групи «Наша Астарта».

«В ніч на 9 грудня на бурякорізки Жданівського заводу було подано останні тони цукрового буряка сезону-2020. До вечора цього ж дня крайній цукор було вивантажено із бункерів та розфасовано у мішки. Таким чином виробничий сезон-2020 для Жданівської цукроварні успішно завершено», — йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що сезон тривав 83 дні.

«За цей час було перероблено понад 304 тис. т солодкої сировини», — констатують на підприємстві.

Зараз працівники заводу вже приступили до розборки та очистки устаткування і обладнання цукроварні — зливаються технічні рідини, продуваються системи та комунікації, розбираються теплообмінники, фільтри, тощо.

«Для жданівських цукроварів поточний рік видався досить непростим, однак на підприємстві задоволені попередніми результатами роботи та підбивають остаточні підсумки цього непростого сезону», — підсумовується у повідомленні.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).