Українські винороби збирають урожай технічного винограду та починають займатися виробництвом вин.
Про це розповів директор виноробні AXIS Wine Дмитро Копій, що на Львівщині, пише «Напої. Технології та Інновації».
«Сьогодні не дуже змінилися принципи нашої роботи, оскільки ми зібрали доволі хороший урожай технічного винограду і зараз починаємо його переробляти. Виробництво вина — це доволі тривалий процес. Якщо ми переробляємо виноград у 2022 р., готовим до вживання вино може бути приблизно через 3-4 роки. Незважаючи на воєнний стан, ми добре підготувалися до виноробного сезону. Зокрема, ще до війни придбали кілька нових ферментаторів. Цей рік виявився напрочуд вдалим за якістю врожаю технічного винограду, якщо порівнювати з останніми кількома роками», — розповідає Дмитро Копій.
Виноградники виноробні AXIS Wine розташовані на півдні Одещини, на околицях Ізмаїлу. Їхня загальна площа — 1 га, де росте чимало різних сортів: Шардоне, Рислінг, Піно Нуар, Мерло, Каберне Совіньйон тощо.
«Щороку ми багато експериментуємо, постійно дивуємо наших клієнтів новими винами. Наприклад, у нас є кілька різних вин із сорту винограду Шардоне: вино ігристе, виготовлене за класичною технологією, Pet Nat (натуральне ігристе), ординарне столове, витримане на осаді, та Шардоне, витримане у французькій дубовій бочці. На цей сезон також заплановані цікаві експерименти», — розповідає Дмитро Копій.