На кордоні з Європою з'явиться новий зерновий перевантажувальний комплекс

15 лютого 2018, 08:00 3092

ТОВ «Пакобо» на базі свого логістичного центру «Експорттрансбуд», розташованого на станції «Чоп» (Львівська залізниця), 25 січня 2018 г. приступило до будівництва перевантажувального зернового комплексу з річною потужність відвантаження в 1 млн т.

Як говориться у повідомленні компанії, запуск в експлуатацію даного проекту заплановано на червень 2018 р., передає «Закарпаття онлайн»

«Будівництво цього комплексу було розпочато з метою поліпшення логістики перевезень зернових вантажів на експорт в країни Центральної Європи. Вважаємо дуже важливим те, що це буде єдиний такий елеваторний комплекс на Західній Україні, послуги якого будуть доступні для всіх учасників перевізного процесу», — йдеться в повідомленні.

На елеваторному комплексі будуть встановлені 3 силоси об'ємом по 2150 т кожен, загальна потужність зберігання складе 6450 т.

Підприємство має намір здійснювати перевантаження зернових вантажів з вагонів колії 1520 мм (маршрутами мінімум 23 вагона) в вагони колії 1435 мм (маршрутами мінімум 24 вагона) або навпаки, а також з залізничного транспорту на автомобільний або в зворотному напрямку з можливістю тимчасового зберігання при будь-якому з варіантів.