На Черкащині будують завод із виготовлення круп

27 червня 2022, 13:30 2911

Завод із виготовлення круп будують в одному з районів Черкащини.

Про це розповів керівник підприємства Андрій Ручкін «Суспільному».

Він зазначив, що будувати новий завод почали восени 2021 р., а мали завершити у першій половині 2022 р., та через повномасштабне вторгнення не встигли.

«Подібні заводи в Україні є, але такого, який спроєктований виключно для перероблення крупи, більше немає. Життя не зупиняється, і від того, що ми зупинимось, краще нікому не стане. Якщо люди патріоти, то вони знають, що війна рано чи пізно закінчиться, і втрачати даний час немає сенсу», — пояснив Андрій Ручкін.

За його словами, через інфляцію нині будівництво затягується.

«Зараз дуже здорожчали матеріали, тому будівництво затягується, і є проблеми з тим, що ми не можемо забрати обладнання, яке вже оплачене і не може до нас доїхати через воєнні дії», — сказав Ручкін.

Як зазначає керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець, станом на червень 2022 р. на Черкащині немає підприємств, які б зупинили своє виробництво.

«Деякі трошки скоротили свою діяльність виключно з причин порушення логістики та порушення надходження сировини. Економічний аналіз станом на червень показав, що Черкащина функціонує в довоєнному режимі, та план поповнення бюджету перевиконується», — додав Ігор Табурець.