Мрія отримала частковий доступ до захопленого рейдерами АТП

06 вересня 2016, 08:50 3253

У м. Хоростків (Тернопільська обл.) вчора, 5 вересня 2016 р., слідчим прокуратури м. Києва не вдалося забезпечити повне виконання рішення суду щодо передачі захопленого рейдерами АТП на відповідальне зберігання ТОВ «Мрія-Лізинг».

Зокрема, суд постановив забезпечити для посадових осіб «Мрія-Лізинг» постійний доступ (пропуск, прохід) через офіційні пункти як до об'єктів нерухомості АТП, так і на прилеглу до них територію. Незважаючи на постанову суду, «Мрії» надано лише частковий доступ до приміщень АТП. У ситуації, що склалася, відновити роботу підприємства неможливо, повыдомляє прес-служба «Мрія Агрохолдинг».

У «Мрії» здивовані таким відвертим безсиллям правоохоронних органів. «Слідчі вдруге з незрозумілих причин не змогли забезпечити виконання рішення суду, — коментує директор з юридичних питань агрохолдингу Сергій Ігнатовський. — Як компанія європейська, ми діємо виключно в рамках правового поля. Але зіткнулися з ситуацією, коли сам контроль за реалізацією права не забезпечується. Пішов уже третій місяць, як озброєні люди з числа екс-беркутівців, найняті попередніми власниками компанії, знаходяться на території нашого АТП і відмовляються виконувати рішення суду. За варіантом, який був запропонований слідчим, представники «Мрії» тепер можуть перебувати в будівлях АТП, але рейдери при цьому не мають наміру залишати його територію. Хоч це кардинально розходиться з рішенням суду, ми змушені піти на такий «компроміс», аби запобігти подальшому мародерству. Ми як і раніше маємо намір відстоювати свої права в суді і відновити право власності на АТП».

Не зумівши виконати рішення суду, правоохоронні органи змогли забезпечити передачу «Мрії» частини техніки і запчастин, які перебували на території заблокованого АТП згідно документів, що підтверджують право власності агрохолдингу. Зокрема, «Мрії» передані 10 тягачів, 8 причепів, 3 паливозаправника, автокран, 2 самоскиди і 5 легкових автомобілів. Частина техніки виявилася пошкоджена і не може пересуватися самостійно. Всього до захоплення АТП на ньому знаходилися запчастини на суму понад $2 млн, а також 35 одиниць техніки.

Відмічається, що це вже друга невдала спроба правоохоронців забезпечити виконання рішення суду щодо автотранспортного підприємства агрохолдингу «Мрія». Так, рішенням Дніпровського районного суду м. Києва від 4 серпня 2016 р. був постановлено накласти арешт на будівлі і споруди АТП і передати об'єкт на відповідальне зберігання ТОВ «Мрія-Лізинг», яке входить до складу агрохолдингу «Мрія». 10 серпня 2016 р. Тарас Дідик, директор компанії «Глобал Фід», «представники» якої з 1 липня 2016 року незаконним шляхом захопили територію АТП, відмовився підписувати протокол і надати співробітникам «Мрії» доступ до підприємства, мотивуючи це тим, що земля, на якій знаходиться сама будівля АТП, передана в оренду ТОВ «Глобал Фід» згідно договору з Хоростківською міською радою до 18 грудня 2064 року.

31 серпня 2016 року Дніпровський районний суд м. Києва ухвалив забезпечити постійний доступ посадових осіб «Мрія-Лізинг» на територію АТП, оскільки для збереження об'єкта необхідно мати до нього доступ, а це можливо тільки шляхом забезпечення потрапляння на територію.


Для довідки: У період з 29 червня 2011 р. по 7 серпня 2014 р. власником будівель і споруд АТП в м. Хоростків було ТОВ «Мрія-Лізинг». Перед оголошенням банкрутства 7 серпня 2014 р., за вказівкою попереднього менеджменту компанії, АТП балансовою вартістю 48,6 млн грн. було продано ТОВ «Буд-М», а компанія «Мрія» продовжувала використовувати АТП в своїй виробничій діяльності в рамках укладеного з «Буд-М» договору оренди, дійсного до 31 грудня 2017 р.

ТОВ «Буд-М» з моменту його реєстрації до 2014 р. включно фінансувалося за кошти агрохолдингу «Мрія». Однак, для виведення активів з «Мрії» за вказівкою попереднього менеджменту незаконно був звільнений директор «Буд-М», а на його посаду з метою подальшої перереєстрації на підставних осіб призначений Шевченко С. А.

23 жовтня 2015 р. між ТОВ «Буд-М» і ТОВ «Глобал Фід» (засновник – колишній юрист «Мрії» Тарас Дідик) укладено фіктивний договір купівлі-продажу АТП на суму 7,6 млн грн. Експертну оцінку цього об'єкта проводило ТОВ «Велі Консалтинг», директором і єдиним учасником якого є колишній керівник відділу оцінки Агрохолдингу «Мрія» Дубчак П. Р. Згідно його експертної оцінки, ринкова вартість будівель АТП станом на 16 жовтня 2015 р. становила 6,3 млн грн., що не відповідає дійсності, тому що ще 30 червня 2015 р. балансова вартість цього об'єкта дорівнювала 45,9 млн грн.

Проти службових осіб ТОВ «Буд-М» і ТОВ «Глобал Фід» порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем і незаконного заволодіння чужим майном. На будівлі і споруду АТП накладено судовий арешт.

Нагадаємо, 1 липня близько 30 чоловіків, серед яких - кілька співробітників служби безпеки колишніх власників Агрохолдингу «Мрія» сім'ї Гут - із застосуванням сили проникли на територію діючого автотранспортного підприємства «Мрії», розташованого в м. Хоростків Гусятинського району Тернопільської області, і до сих пір блокують об'єкт.