Мрія відновила контроль над 10 компаніями

31 січня 2017, 11:55 2456

Агрохолдинг «Мрія» відновив корпоративні права 10 юридичних осіб і їхніми земельні активи в розмірі 5 тис. га.

Відповідне рішення ухвалене комісією при Міністерстві юстиції України з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації на підставі Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», повідомляє прес-служба холдингу.

Незаконні реєстраційні дії щодо цих компаній в Державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань, а також в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасували згідно з наказом Мін`юсту.

«Попередніми власниками компанії в момент дефолту були незаконно виведені кілька десятків юридичних осіб, на які було оформлено понад 1 тис. одиниць техніки і договори оренди близько 60 тис. га, — розповів директор юридичного департаменту агрохолдингу «Мрія» Сергій Ігнатовський. — І за більш ніж 2 роки, протягом яких тривають кримінальні розслідування і судові розгляди, це — перша реальна дія з боку держави, спрямована на захист прав іноземних інвесторів та повернення вкраденого у них майна».

«N. B!.» Мрія планує запустити у березні реструктуризацію

За словами заступника міністра юстиції Павла Мороза, комісія Мін`юсту повернула власність інвесторам зі США, Франції, Німеччини та Італії, які вклали в українську економіку понад 30 млрд грн. Було скасовано понад 4 тис. неправомірних реєстраційних дій та повернуто майно законним власникам.

«Подальшим розслідуванням справи займаються правоохоронні органи, сподіваюся, вони будуть такими ж професійними, оперативними і керуватимуться виключно законом», — додав він.


Для довідки: агрохолдингу «Мрія» були повернуті корпоративні права таких юридичних осіб: ТОВ «Новагрос», ТОВ «Агропродукт 2», ПАП «Колос» (Тернопільська обл.), ТОВ «Агроніка-1», ТОВ «Слобідка Смотрицька», ТОВ «Жищинці», ТОВ «Баркософт Агро 2» (Хмельницька обл.), ПП «Агро-Віта», ТОВ «Івано-Золоте» (Івано-Франківська обл.), ТОВ «Промінь-Агро» (Чернівецька обл.).