Grain Alliance запустила на Київщині метеостанцію

06 липня 2018, 09:50 3666

Grain Alliance («Баришівська зернова компанія») встановила сучасну бездротову метеостанцію неподалік МТБ «Березань» (Київська область).

Як говориться у повідомленні компанії, за допомогою цієї метеостанції можна безперервно виміряти температуру і вологість повітря, швидкість і напрямок вітру, кількість опадів і атмосферний тиск.

«Станція працює автономно, живлення здійснюється від сонячної батареї. Отримана інформація надходить на монітор електронного дисплея, який можна переносити на відстань до 300 м від метеостанції. Наразі монітор встановили на робочому столі агрономів. Всі дані про погоду, історію та інтервали вимірювання агрономи планують завантажувати на комп'ютер», — розповіли в компанії.

Моніторинг метеопоказників допомагає вибирати оптимальний термін сівби і поливу, визначити необхідну кількість добрив і засобів захисту, а також правильний час для їх внесення, зауважив агроном Grain Alliance Олексій Парфьонов.

У компанії планують встановити ще одну метеостанції на Черкащині або Чернігівщині, яка, крім вищеназваних показників, дасть можливість вимірювати вологість ґрунту, а за допомогою SIM-карти інформація відразу надходитиме в мережу Інтернет.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 200 тис. т. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.