Господарство на Вінниччині завершило сівбу ранніх культур

05 березня 2024, 17:19 2233

Агрофірма «Ольгопіль» завершила посів ранньої групи і готує ґрунт для пізніх зернових.

Про це говориться у повідомленні компанії

Зазначається, що під ярі зернові та зернобобові у цьогорічному сезоні відведені невеликі площі — лише насіннєві ділянки, оскільки господарство не здійснює товарний посів ярих зернових. Так, під горох виділили 133 га, ярий ячмінь зайняв 14 га, а яра пшениця — 8,5 га. Загальна площа під ярими культурами ранньої групи складає 155 га.

За словами головного агронома АФ «Ольгопіль» Олександра Палайчука, посівна ярих культур ранньої групи — це більше для «розкрутки». Адже на часі — посів цукрового буряку, кукурудзи та соняшнику, які для господарства є стратегічними культурами.

«Ми завершили посівну ранньої групи у визначені строки. Головна мета — встигнути «зловити» вологу, яка особливо цінна у південних регіонах, — визнає агроном. — Зараз закриваємо вологу на полях, готуємо ґрунт для висадки кукурудзи, яка для господарства є стратегічною культурою. Перевагу зазвичай віддаємо гібридам з меншим ФАО, щоб кукурудза встигла запилитися до піку температур. За попередніми розрахунками, якщо буде сприятлива погода та зовнішні обставини, то маємо вийти на показники не нижчі, ніж минулого року, а це 10 т/га», — додав агроном. 

Також зазначається, що агрофірма «Ольгопіль» обробляє 5 тис. га землі. У сівозміні має пшеницю, ячмінь, ріпак, сою, кукурудзу, цукрові буряки і високоолійний соняшник. Найбільший клин займає озимина, зокрема ріпак та пшениця.


Для довідки: ТОВ «Агрофірма «Ольгопіль» заснована у 2000 році. Земельний банк складає 5 тис. га у Вінницькій області. Вирощує зернові та технічні культури. У господарстві є насіннєвий завод, елеватор, млин, пекарня, олійня. Працює свиноферма, молочнотоварна ферма.