A'SPIK group вийшла на урожайність пшениці в 70 ц/га

02 серпня 2019, 14:45 1918

A'SPIK group зібрала озимі ячмінь та пшеницю майже на половині запланованих площ. Загалом під ранню пшеницю виділили майже 2 тис. га, а під ячмінь — 2,5 тис. га.

Як говориться у повідомленні компанії, нині середня врожайність озимини на полях групи сягає рівня минулого року.

«Один з найвідповідальніших процесів сільськогосподарського циклу — збір урожаю ранніх злаків у A'SPIK GROUP вже завершений майже на 50%. Фахівці компанії роблять усе можливе, аби обмолотити озимину вчасно та без втрат. Ми вжили усіх необхідних заходів із догляду за посівами та здійснили профілактику задля упередження появи шкідників та розвитку хвороб. Завдяки таким крокам сьогодні середня врожайність пшениці становить 70 ц/га, а ячменю — 60 ц/га», — розповідає керівник земельного напрямку A'SPIK group Анатолій Салашинський.

Він висловив сподівання, що погода дозволить впоратися зі жнивами на решті площ без великих сюрпризів.

A'SPIK group для збору врожаю здебільшого використовує власний парк техніки. Окрім того, очищення та осушення злаків здійснюється також силами компанії.


Для довідки: A'SPIK group займається виробництвом цукру, вирощуванням цукрового буряка, зернової групи, сої, кукурудзи. ТОВ «Старокостянтинівцукор» і ПрАТ «Шепетівський Цукровий Комбінат», що входять до групи, спеціалізуються на переробці цукрового буряка, виробництві цукру, меляси, гранульованого жому. Підприємства виробляють 5% загального державного об'єму цукру, що дало можливість ввійти в ТОП-5 найбільших виробників цукру.