Агропросперіс експортував першу з початку війни партію сої

25 травня 2022, 16:12 1698

Група компаній «Агропросперіс» відвантажила до Туреччини першу з початку війни партію сої.

Про це говориться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

Як зазначається, після блокади українських портів команди експортних продажів та логістики «Агропросперіс» щодня інтенсивно працювали над розробкою та здійсненням альтернативних маршрутів. Кожен із них має свої технологічні особливості, вузькі місця та вимагає швидкої перебудови бізнес-процесів, відлагоджених роками. 

«У відповідь на ці виклики фахівці «Агропросперіс» станом на другу половину травня 2022 р. розробили низку рішень. Ними, зокрема, стали автомобільні перевезення, залізничні маршрути, зберігання зерна у портах у біг-бегах або «рукавах» та експорт через дунайські порти», — зазначають у компанії. 

Першим успішно втіленим у життя проєктом з річкової логістики стало відвантаження 4,5 тис. т сої в порту Ізмаїла на початку цього тижня. Після перевантаження з автомобілів, що прибули з одеських портів, на морське судно партія сої врожаю 2021 р. попрямувала до замовника в Туреччині. 

«За нашою оцінкою та досягнутими домовленостями, загальна експортна потужність 5 дунайських портів складає 40 тис. т агропродукції на травень 2022 р. Ще один проєкт на сьогодні знаходиться у розробці та на етапі перемовин, що підвищить пропускну здатність до 60 тис. т для врожаю 2022 р., починаючи з липня. Широко відомо, що до війни 98% українського агроекспорту здійснювалося через морські порти. 

Зі свого боку ми продовжимо розробляти та втілювати в життя нові альтернативні проєкти експорту нового врожаю власного виробництва й партнерів до кінця поточного року», — прокоментував генеральний директор ГК «Агропросперіс» Ігор Осьмачко.


Для довідки: група компаній «Агропросперіс» фінансує виробництво та експорт агропродукції в Україні з 2007 року. Обсяг експорту — понад 3 млн т агропродукції на рік. Постачає національним агровиробникам весь комплекс товарів і послуг для виходу на світові ринки. Основний інвестор — група фондів під управлінням NCH Capital (США).